Presentació / Presentación


Roda el món és el primer cicle de literatura llatinoamericana i catalana organitzat a Barcelona per l'Àrea de Cultura Contemporània de FEDELATINA i el LABORATORI D'ESCRIPTURA, en el que es pretén generar un espai participatiu que serveixi com a marc per a l'expressió i la reflexió literària en un escenari marcat per un profund encreuament cultural entre Amèrica Llatina i Catalunya.

Participen, d'una banda, autors llatinoamericans (Rolando Sánchez Mejías, Leonardo Valencia i Ana Becciu) arrelats a Catalunya que desenvolupen l'exercici literari tot assumint i interactuant amb l'entorn català; d'altra banda, autors catalans (Jordi Sierra i Fabra, Nuria Amat i Lolita Bosch) l'experiència literària dels quals ha estat marcada marcada per influències procedents de terres llatinoamericanes.

El treball literari dels autors participants està enfocat de manera transversal des de diferents temàtiques: el desarrelament, les semblances entre Amèrica Llatina i Catalunya, les relacions de confrontació/diàleg entre cultures i la influència de l'experiència migratòria en la literatura des de diferents vessants (temàtica, estil, etc.). D'aquesta manera, la literatura es planteja com una eina de sensibilització, amb l'objectiu d'obrir espais de diàleg, indagar en la producció literària a través de la veu dels seus agents actius i afavorir la formació i el foment per la lectura.

Accés gratuït a totes les activitats. Taller prèvia inscripció. Places limitades.



Roda el món es el primer ciclo de literatura latinoamericana y catalana, organizado en Barcelona por el Área de Cultura Contemporánea de FEDELATINA y el LABORATORIO DE ESCRITURA, en el que se pretende generar un espacio participativo que sirva como marco para la expresión y la reflexión literaria en un escenario marcado por un profundo cruce cultural entre Amércia Latina y Cataluña.

Participan, por un lado, autores latinoamericanos (Rolando Sánchez Mejías, Leonardo Valencia y Ana Becciu) arraigados en Cataluña que desarrollan el ejercicio literario asumiendo e interactuando con el entorno catalán; por otro, autores catalanes (Jordi Sierra i Fabra, Nuria Amat y Lolita Bosch) cuya experiencia literaria se ha visto marcada por influencias procedentes de tierras latinoamericanas.

El trabajo literario de los autores participantes está enfocado de manera transversal desde diferentes temáticas: el desarraigo, las semejanzas entre América Latina y Cataluña, las relaciones de confrontación/diálogo entre culturas y la influencia de la experiencia migratoria en la literatura desde diferentes vertientes (temática, estilo, etc.). De esta forma, la literatura se plantea como una herramienta de sensibilización, con el objetivo de abrir espacios de diálogo, indagar en la producción literaria a través de la voz de sus agentes activos y favorecer la formación y el fomento para la lectura.

Acceso gratuito a todas las actividades. Taller previa inscripción. Plazas limitadas.